Galériával

2023.08.14. 06:55

Lovas fogatok mérték össze tudásukat Zagyvarékason, még pónikkal is neveztek

Akadálypályává alakult vasárnap a Kisszög Rékason.

Kovács Berta

A megmérettetésen egyes és kettes fogatok, valamint pónifogatok is rajthoz álltak

Fotó: Kiss János

Lovas fogatok vették át a terepet a Kisszögben a vasárnap megrendezett Rékasi Fogathajtó Versenyen. A látványos megmérettetésen egyes és kettes fogatok, valamint pónifogatok is rajthoz álltak, összesen negyvenegyen. A hajtóknak a kihelyezett bóják képezte akadályok között kellett minél ügyesebben manőverezniük, a nézőközönség kíváncsi tekintete előtt. A cél az volt, hogy a pályát a megadott időkorláton belül a lehető legkisebb hibával teljesítsék.

A késő délutánig tartó programon a formás lovak és az általuk húzott kocsik izgalmas látványosságot biztosítottak. A gyerekeket ugrálóvár is várta, és bőrdíszműves termékekből is lehetett válogatni.

Az egész napos lovas program az önkormányzat, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár, valamint Kézér Imre és családja szervezésében valósult meg. A verseny ugyan nem nyújtott minősítést a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Fogathajtó Bajnokságra, de ezúttal is jó szórakozást biztosított hajtóknak, nézőknek egyaránt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában