Adományok

2023.08.26. 15:00

Óriási szükség van a támogatásukra: egyszülős családok kaptak tanszercsomagot Szolnokon – galériával

Tizenegy egyszülős családnak összesen tizenhat tanszercsomagot osztott ki szombaton a Szolnoki Egyszülős Klub. Az egyesület nem csak anyagilag, mentálisan is igyekszik támogatni a gyermeküket vagy gyermekeiket egyedül nevelő szülőket. És erre nagy szükség is van...

Molnár-Révész Erika

Az egyedülálló szülők szombaton, a Verseghy Könyvtárban vették át a nagy értékű tanszercsomagot a Szolnoki Egyszülős klub vezetőjétől, Pappné Szabó Anitától és Gacov Katalin könyvtárvezetőtől

Fotó: Mészáros János

– Az elsős gyermekeknek iskolatáskát is adnak, az alsósok tisztasági csomagot, festéket, ceruzákat, tollakat, tízóraicsomagot, a felsősök számológépeket és körzőkészletet is kapnak ezek mellé – mutatta a kikészített tanszercsomagok tartalmát szombaton a Verseghy Ferenc Könyvtárban Pappné Szabó Anita, a Szolnoki Egyszülős klub vezetője.

A klub 11 egyedülálló szülőnek összesen 16 csomagot adományozott, egyenként 10-15 ezer forint értékben.

– Két lányom van, akiket egyedül nevelek, egyik alsós, másik felsős, elég sokba kerül az iskolakezdés – mondta az egyik egyedülálló édesanya, Falusi Renáta.

– Nagyon nagy segítség ez nekem, mert ebben az évben lettem egyedülálló szülő, három gyerekkel. Különböző korosztályúak, két lány, egy fiú, mind iskolások. Nagyon nehéz egyedül nevelni őket, anyagilag és lelkileg is megterhelő... – válaszolta kérdésünkre Pappné Boros Edina.

A tanszercsomagokat a budapesti székhelyű Egyszülős Központ gyűjtötte össze, az egyedülálló szülők az úgynevezett egyszülős kártyával pályázhattak az adományra. A Szolnoki Egyszülős Klub pedig a fővárosból hozta el az adományokat.

A Szolnoki Egyszülős Klubot körülbelül két éve alapították a vármegyeszékhelyen, a Verseghy Ferenc Könyvtárral együttműködésben.

– Egyre többen kerestek meg minket a közösségi oldalunkon keresztül mentálhigiénés problémákkal, ami abból adódott, hogy a szülő egyedül maradt, egyedül kell megküzdenie az életben, egyedül kell nevelnie a gyermekeit. Ez a klub kezdetben mentálhigiénés segítségnek indult, aztán a szociális megsegítésnek egyre nagyobb szükséglete volt. Nagyon sokan ránk írnak, hogy nem tudják ennyi pénzből egyedül eltartani a gyereket, vagy már hónap végére nincs élelmiszer – mesélte Pappné Szabó Anita, a klub vezetője.

Hozzátette, az egyedülálló szülők egy része még előttük is rejtve marad, hiszen nehéz felvállalni a szűkölködést. Közösségi oldalukon jelenleg már száz fölött jár a tagok száma.

Mint elmondta, szeptember 2-án a Civil Kavalkádon legalább tíz mentálhigiénés szakember segít majd a hozzájuk forduló egyedülálló szülőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában