Galériával

2023.08.08. 19:32

Újabb jászkunsági iskolák lettek „kadétosak”

A törökszentmiklósi Székács Elemér és a kisújszállási Móricz Zsigmond Gimnázium kötött megállapodást a Magyar Honvédséggel.

Daróczi Erzsébet

Kedden a kisújszállási Móricz Zsigmond Gimnázium is csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Fotó: Daróczi Erzsébet

Újabb két vármegyei iskola csatlakozott a Honvéd Kadét programhoz. Kedden a törökszentmiklósi Református Oktatási Központ Székács Elemér Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium és a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda kötött megállapodást a Magyar Honvédséggel. 

Kisújszálláson Tóth József főigazgató elmondta, a Móriczban szeretnek új dolgokba fogni, új lehetőségeket kipróbálni. Megkerülhetetlennek tartják a hazafias- és honvédelmi nevelés fontosságát, illetve annak beépítését a gimnáziumi nevelésébe. Kovács Imre ezredes, a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred parancsnoka azt mondta, szeretné, hogy a gyerekeknek ne egy kötelező dolog legyen a program, hanem egy kaland, egy olyan örömteli élmény, amiben nagyon szívesen vesznek részt. 

– Kívánok az iskolának és a katonai szervezetnek is eredményes munkát a jövőben. A tanévnyitóra is nagyon szívesen eljövünk, hogy a gyerekeket is tájékoztassuk – tette hozzá az ezredes, majd Tóth József főigazgatóval aláírta az együttműködési megállapodást. 

Az aláírás után Kis Ákos vezető kormánytanácsos, a Honvédelmi Minisztérium osztályvezetője tanúsítványt és emléktáblát adott át az intézményvezető részére, amely hivatalosan is igazolja az iskola Honvéd Kadét Programban való részvételét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában