Szoljon podcast

2023.09.21. 20:28

Estébe nyúlóan érkeztek az adományok Szandaszőlősön

Szívesen adakoznak az emberek. Ennek egyértelmű tanúbizonyságát adták Szandaszőlősön is, ahol csütörtök délután Petrovay Zoltán szociálpolitikus szervezett gyűjtést nehéz sorsú emberek mellett a rászoruló kisállatoknak is.

Kovács Berta

Körülbelül hetven zsáknyi különféle ruhaneműt adtak le, kutyusoknak nyolc nagyobb pokrócot, takarókat és a kutyatápok mellett cicáknak való élelmiszerrel is hozzájárultak az adakozó kedvűek a gyűjtéshez

Fotó: Mészáros János

Már az interneten meghirdetett akció kezdetén látványosan szaporodni kezdtek a zsákok, szatyrok, dobozok a Lengyel Antal téren. Egy házaspár zsákokkal megrakott autóval gördült be a térre. Majd érkeztek egymás után az adakozók.

Bakonyi Istvánné például elhunyt férje ruháit ajánlotta fel, kidobni sajnálta volna, örülne, ha valaki még hasznát látná. A holmikat Majzikné Széll Ilona segédletével szállította a gyűjtőpontra. Mindketten adományoztak már máskor is. Ilona elárulta, az állatotthont is szokta többek között támogatni befizetéssel.

Balla Györgyné teljesen jó állapotú, de nem használt kabátokat hozott, valamint ünneplő ruhákat, nadrágokat, melyek már nem olyan divatosak. Ő se először adományoz.

Németh Ágnes téli holmikkal érkezett, kabátokat, pulóvereket hozott, melyeknek nagy hasznát vehetik a rászorulók a hideg hónapokban.

De érkeztek közben állatoknak szánt dolgok is.

Szandaszőlősön lassan már tíz éve, hogy gyűjtök a rászorulóknak ruhaneműket, melyeket egy karitatív szervezeten keresztül juttatunk el a megfelelő helyekre. Az utóbbi években ez kiegészült azzal, hogy nemcsak embertársainknak, hanem az állatoknak is gyűjtünk takarókat, pokrócot, illetve tartós élelmiszereket.

A ruhaneműket a Szandaszőlősön tevékenykedő Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány osztja szét, az állati adományokat a Szolnoki Állatotthon kapja meg.

– Azt gondolom, az emberek nagyon szeretnek adományozni, mottónknak is azt választottuk, hogy „Adni jó!”. A segítség nagyon fontos, négylábú barátainkkal számára is.

Pappné Szabó Anita, a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány elnöke is ott volt a helyszínen, hogy fogadja a felajánlásokat. Elmondta, a Szandaszőlősi Tanodában vagy a szolgáltató ponton osztják ki az adományokat, melyekből rengeteg össze szokott gyűlni, megtelnek velük a termek. Bármit elfogadnak egyébként a ruhákon kívül is, a bútoroktól kezdve az étkészletekig, melyek gazdára is találnak.

Az akció sikerét mutatja, hogy még 19 óra után is érkeztek a térre adományozók. Körülbelül hetven zsáknyi különféle ruhaneműt adtak le, kutyusoknak nyolc nagyobb pokrócot, takarókat és a kutyatápok mellett cicáknak való élelmiszerrel is hozzájárultak az adakozó kedvűek a gyűjtéshez. Idén könyveket is adtak, a Szanda Szabad Könyvespolcot is tudták tölteni, illetve a Miért Ne Alapítvány is kapott a kultúra e termékeiből.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában