Feeder szakág

2023.09.17. 17:48

Jól haraptak a keszegek az Alcsi Holt-Tiszán rendezett horgászbajnokságon – galériával

Hétvégén ismét benépesült a holtág versenypályája, erős mezőnyben mérték össze tudásukat a feeder módszerrel horgászók.

Kovács Berta

Szoros küzdelem zajlott a horgászversenyen

Fotó: Kiss János

Két fordulóban rendezte meg a VII. Feeder Egyéni Bajnokságát a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ). A szeptember 16-17-i megmérettetés az Alcsiszeigeti Holt-Tisza versenypályáján zajlott. A versenyen azok vehettek részt, akik rendelkeznek állami horgászjeggyel, versenyzői igazolvánnyal és tagjai a KTVHESZ valamelyik tagszervezetének.

Az egyébként szoros küzdelem mindkét nap 10 órától 15-ig tartott. A nap végén a szektorban elért helyezés alapján kaptak pontot a versenyzők. A második forduló végén összesítették a szektoreredményeket, azonos pontszám esetén a kifogott halak súlya döntött a sorrendről. Az eredményeket vasárnap délután ki is hirdették.

Szombaton volt jobb a halak kapókedve, vasárnap kevesebb uszonyost sikerült horogra csalni. A zsákmány zöme keszegféle volt, a fogások húsz százalékát törpeharcsák tették ki, és akadt néhány ponty is.

A 43 résztvevő közül az első helyet Varga József szerezte meg, aki a két nap során összesen 24 kilónyi halat terelt szákba. A második helyen Tóth Zsolt végzett, Takács Gábor pedig harmadik lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában