Programok

2023.09.07. 13:30

Kipihenték a nyarat a rákóczifalvi családok

A nyarat is ki kell pihenni – így vélekedtek a rákóczifalvai Varsány Közösségi Ház munkatársai, aki ennek apropóján szerveztek programokat a a napokban.

Kovács Berta

Számos könyvből lehetett válogatni

Fotó: Kiss Norbert

A közösségi tér színháztermébe az állatbarátokat várták terráriumos kisállat bemutatóra, ahol többek között gekkókkal, skorpiókkal, pókokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők, de volt nyúl és tengerimalac is a felvonultatott teremtmények között, így az sem volt csalódott, aki az előbb említett állatoktól idegenkedik. 

Izgalommal kalapálták az őskövületeket
Fotó: Kiss Norbert

Az intézmény előtti parkban szöszmötölő elnevezéssel tartottak kézműves foglalkozást gyerekeknek, ahol sablon alapján állatfigurát készíthettek, de lehetett felállított festőállványnál különböző eszközökkel rajzolgatni is. Legérdekesebbnek viszont a dolgozók által készített „őskövületek” voltak, melyek révén régészeti kincskeresésbe élték bele magukat az ifjak, miközben kalapáccsal kibontották a sárból, gipszből megformázott alakzatok közepéből a titokzatos lenyomatokat.

A gyerekek szívesen rajzolgattak
Fotó: Kiss Norbert

A legkisebbekre is gondoltak: az intézmény műanyag kismotorjait hozták ki a parkba, melyeken lelkesen „robogtak” a gyerekek.

Az olvasás szerelmeseit a könyvbörze vonzotta, a hölgyeket pedig csinosító anyaplacc várta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában