Szoljon Insta

2023.09.05. 17:00

Könnyeivel küszködve zárta le életének legfontosabb negyven évét a jászágói kitüntetett

Negyven évig dolgozott a falu óvodájában, mely az első és egyetlen munkahelye volt.

Illés Anita

Idén Kácsorné Sulyok Ildikó (középen) kapta a Jászágóért Kitüntetést. A díjat Mozsár Lászlóné polgármester és Barta Ferenc alpolgármester adta át a falunapi ünnepségen

Fotó: Pesti József

Az önkormányzat és az Ágóiak Baráti Egyesülete szervezésében hagyományőrző családi napot tartottak a minap Jászágón. A falunap ünnepélyes megnyitóján Pócs János országgyűlési képviselő és Mozsár Lászlóné mondott köszöntőt, majd a Jászágó Községért kitüntetés átadása következett. A képviselő-testület döntése alapján az elismerést ebben az évben Kácsorné Sulyok Ildikó kapta. Születése óta a faluban él. Óvodapedagógusi diplomája megszerzését követően jelentkezett a jászágói óvodába, s ott dolgozott negyven éven át, nyugdíjazásáig. 

Először beosztott óvónőként látta el feladatait, majd csaknem húsz évig az óvoda vezetésére is megbízást kapott. 

– Kácsorné Sulyok Ildikó erre a pályára született. Második otthonának érezte az óvodát, szívvel lélekkel végezte a munkáját szakmailag és emberileg is példát mutatva. Szeretetteljes légkört alakított ki a gyermekekkel, munkatársakkal és a szülőkkel egyaránt. Önképzéseken, továbbképzéseken törekedett a szakmai megújulásra – ezekkel a szavakkal méltatta a díjazottat Mozsár Lászlóné. A nyugdíjas óvodavezető könnyek között, meghatódva vette át a díjat. 

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki úgy gondolta, hogy méltó vagyok erre a kitüntetésre. Negyven évvel ezelőtt kezdtem el a jászágói óvodában dolgozni. Ez volt az első és egyetlen munkahelyem. Imádtam az óvodát. Június elsejével nyugdíjba vonultam, hogy a családomnak éljek

 – mondta Kácsorné Sulyok Ildikó. 

A falunapot többek között birkahúsfőző verseny, pálinkamustra, helyi alkotók, gyűjtők kiállítása, kulturális és szórakoztató programok színesítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában