Fejlesztés

2023.09.20. 14:30

Megszépült épületben töltik mindennapjaikat a nagyrévi óvodások

Közel negyvenmillió forintot költöttek a nagyrévi óvoda épületére, hogy gazdaságosabbá váljon a fenntartása. A beruházás részeként egyebek mellett új, hőszivattyús fűtési rendszert építettek ki, napelemeket telepítettek.

Pakainé Pusztai Nóra

Burka István polgármester és Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő a nagyrévi óvoda átadóján

Fotó: Szabó Ferenc

Megújult a Nagyrévi Tündérkert Óvoda, bár a gyerekek már korábban visszaköltöztek, az ünnepélyes átadását a napokban tartották. Herczeg Zsolt országgyűlési képviselőtől megtudtuk, közel negyven millió forint Top Plusz pályázaton elnyert forrásból kicserélték a nyílászárókat, gazdaságos hőszivattyús fűtésrendszert, mozgássérült mosdót és parkolót alakítottak ki, a külső homlokzatot és a padlásteret szigetelték, napelemeket telepítettek. Az önkormányzat saját forrásból felcsiszoltatta és újralakkoztatta a belső terek burkolatait.

A beruházás nagyon fontos, hiszen így energiahatékonyabban lesz üzemeltethető az óvoda, komfortosabbá válik a mindennapi munka

 – írta közösségi oldalán a honatya.

Fenyvesi Zoltán pályázati referens hozzátette, a pályázat célja volt, hogy minél gazdaságosabb legyen a fenntartás. Az óvodások tavasztól ideiglenesen az iskola épületébe költöztek, a tizennégy kisgyermek már az új épület otthonosságát élvezheti.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában