Galériával

2023.09.08. 18:30

Törődtek egészségükkel (nem csak) a látássérültek

Szűrővizsgálatok, egészségügyi előadások, segédeszközök bemutatója is várta a vakokat és gyengén látókat, valamint családtagjaikat, támogatókat, és minden sorstársak iránt érdeklődőt a pénteki egyesületi rendezvényen.

Kovács Berta

Szűrővizsgálatok várták a látogatókat

Fotó: Mészáros János

Jeles évfordulóhoz érkezett a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének rendezvénye, idén immár huszadik alkalommal tartotta meg „Egy Csepp Egészség” elnevezésű – egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját pénteken a szervezet. A programra ebben az évben szeptember 8-án, pénteken került sor, ezúttal is Szolnok szívében, akadálymentes helyszínen: az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

A korábban kimondottan csak a sorstársakat megcélzó rendezvény első alkalommal 2022-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, idén is szívesen fogadtak családtagokat, ismerősöket, érdeklődőket. A látogatókat egészségügyi előadásokat, egyéni tanácsadások, különféle szűrővizsgálatok, masszás és kézműves foglalkozások várták. A fogyatékkal élők számára kifejlesztett segédeszköz-bemutatót is tartottak, és tandem-kerékpározni is lehetett. Az egyesület által fenntartott Elemi Rehabilitációs Központ szolgáltatásairól is tájékozódhattak az érdeklődők a központ munkatársaitól.

A nap során folyamatosan érkeztek látogatók, többen vakvezető kutyával. Ahogy korábban, úgy az idei alkalommal is legnagyobb igény talán a lazító masszázsra mutatkozott, e szolgáltatás biztosításában látássérültek is részt vettek.

A program tombolahúzással zárult, a szelvények megvásárlásával az egyesületet lehetett támogatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában