TOP Plusz

2023.09.12. 14:30

Végre megoldódhat a csapadékvíz-elvezetés problémája a szajoli településrészen

Kiépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, valamint új játszóteret is kialakítanak Szajolban a Köpcse településrészen. A fejlesztés támogatásból valósul meg.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Egy sikeres TOP Plusz pályázatnak köszönhetően oldódhat meg Szajolban a Köpcse nevű településrész csapadékelvezetése.

– Közel 400 millió forintot nyertünk a Köpcse elnevezésű településrészünk infrastruktúrjának fejlesztésére. A gyakorlatban ez a csapadékvíz elvezetésének kiépítését jelenti, mely magába foglalja az ott lévő játszótér felújítását, valamint egy okospad kiépítését – nyilatkozta korábban hírportálunknak Szöllősi József településvezető.

A fejlesztésről most a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben számolt be, melyből kiderült, hogy a szajoli önkormányzat 399 millió forint összegű, 100 százalékos vissza nem térítendő támogatásban részesült. Megtudtuk: a forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

– A projekt átfogó célja, hogy Szajol Köpcse településrészén a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésével, és egy igényes új játszótér kialakításával – melynek része a közterületi wifihálózat kialakítása és egy streetball pálya építése – javuljanak a településen élők életkörülményei, és a közösségi élet fellendüljön. 

A fejlesztés keretében átfolyó rendszerű csapadékvíz-elvezető rendszert és új csapadékvíz gyűjtő öblözetet alakítanak ki, a nem kellő biztonságú szakaszokat megerősítik, valamint magassági és keresztmetszeti hiányok megszüntetése is megvalósul – részletezték a közleményben. A kivitelezés a tervek szerint 2025 márciusának végén fejeződik be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában