Galériával

2023.10.11. 17:30

Haditornával erősítették a testet, lelket és szellemet a szolnoki helikopterdandárnál

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei viadalom szerdán huszonegy csapat mérettette meg magát.

Mészáros Géza

Kúsztak, másztak, futottak a szolnoki haditornaverseny résztvevői

Fotó: Nagy Balázs

Honvédelmi totó, légfegyveres lövészet, akadálypálya, kézigránát célba-dobás, katonai tereptan és távbecslés, fegyveres váltófutás, elsősegélynyújtás és tájfutás. Akárcsak a hajdani Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) által szervezett vetélkedő-elemek. Ezekkel és hasonló elméleti és gyakorlati feladatokkal kellett megbirkóznia szerdán a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál megrendezett országos haditornaverseny résztvevőinek. A középiskolás diákoknak ezzel az eseménnyel ad a Honvédelmi Minisztérium lehetőséget, hogy „belekóstoljanak” a katonai kiképzés egyes ágaiba. Szembesíteni őket azokkal a fizikai nehézségekkel, amelyekkel a katonaélet mindennapjaiban találkozhatnának.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei viadalom szerdán huszonegy csapat mérettette meg magát. A diákseregek többsége a Honvéd Kadét Programhoz csatlakozott intézményekből kerültek ki, de ezúttal több, a kadét programhoz eddig nem csatlakozott iskola is részt vett a helikopterdandárnál megrendezett haditornán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában