Félpályás útlezárás

2023.10.03. 13:53

Ismét torlódásra kell számítani Szolnokon: folytatódik a Tisza-híd javítása

Előre nem látható hibák miatt folytatódnak a Tisza-hídon a munkálatok.

Kovács Berta

Szeptember utolsó hétvégéjén is félpályás irányítás mellett haladt a forgalom a Tisza-hídon

Fotó: Mészáros János

Október 1-én elkészült a szolnoki Tisza-híd városközpont felé vezető forgalmi sávjában és a mellette lévő kerékpárúton található dilatációs elemek cseréje. A régi elemek kibontását követően a fogadószerkezetben tapasztalt – előre nem látható – meghibásodásból adódó többletfeladat miatt a javítások időben elhúzódtak, így a másik forgalmi sáv dilatáció cseréjét az elmúlt hétvégén már nem tudták megvalósulni – tájékoztatott Gyuricska Éva, a szolnoki önkormányzat sajtóreferense.

A megkezdett munkák a héten tovább folytatódnak. A második ütemben a Szandaszőlős felé vezető forgalmi sávban és a mellette lévő gyalogjárdában lévő dilatációs elemek cseréjére kerül sor. Ennek kapcsán október 7-én (szombaton) 7 órától október 8-án (vasárnap) estig a városi Tisza-hidat a Szandaszőlős felőli végén ismételten félpályán lezárják.

A munkálatok időtartama alatt a váltakozó irányú közúti forgalmat forgalomirányító fényjelző készülék fogja irányítani. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét. Tekintettel a beavatkozással érintett útszakasz hálózati szerepkörére, a munkálatok ideje alatt jelentős torlódásokra kell számítani.

A munkálatok érintik a városi Tisza-hídon lévő gyalogjárdát is, melyet szintén lezárnak. Ezen időszakban a gyalogosok a híd keleti oldalán lévő kerékpárúton tudnak közlekedni.

Az ütemezés az időjárás függvényében változhat. Az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ÚTINFORM szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon kapható tájékoztatás. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában