Kondoros

2023.10.02. 12:30

Jászkunsági hajtók álltak a dobogó mindhárom fokára

Egyes és póni kettes fogatok versenyeztek Kondoroson szombaton. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hajtók nem találtak kihívóra, a dobogó mindhárom fokát elfoglalták.

Pakainé Pusztai Nóra

A fogatokkal sorakoztak fel a jászkunsági bajnok versenyzők

Forrás: Beküldött fotó

Az idei versenyszezon legjobbjai kvalifikálták magukat a kondorosi CAN-C kategóriás egyes és póni kettesfogatok országos bajnokságának döntőjére. A hétvégén 15 vármegye 56 fogathajtója mérte össze tudását és lovaik felkészültségét.

–  Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét a Jászárokszállási VSE két pónifogat hajtója Mészáros Kata és Kondás Dávid képviselte, míg az egyesfogatok versenyében 6 vármegyei hajtó állt rajthoz – tájékoztatott Tóth Flóra, a csapat menedzsere.

 A vármegyei hajtók bajnokként végeztek a kondorosi versenyen
Forrás:  Beküldött fotó

A technikás pálya komoly feladat elé állította a versenyzőket, de mindenki igyekezett tudása legjavát megmutatni. A délelőtti forduló után Katona Tamás (Tiszaföldvári Lovas Klub SE) a második, míg Sárközi Tímea (Jászberényi LBK) a negyedik helyről várta a délutáni folytatást. 

– Ekkor már eljátszottunk a gondolattal, hogy mennyire felemelő érzés lenne, ha a dobogó mindhárom fokán Jász-Nagykun-Szolnok vármegye hajtója állhatna a verseny végén. S most bebizonyosodott, hogy az álmok bizony olykor valóra válnak. Mikus László országos bajnok lett, az ezüstérmet Katona Tamás nyakába akasztották, míg a dobogó harmadik fokán Sárközi Tímea foglalta el helyét. Ők hárman alkották Jász-Nagykun-Szolnok vármegye bajnok csapatát – sorolta. 

Sárközi Tímea fogathajtás közben kapták lencsevégre 
Forrás: Beküldött fotó

Az Ungi Martina Lilla (Tiszaföldvári Lovas Klub SE), Vadász Judit (Fegyvernek VSE) és ifj. Rácz Norbert (Kőteleki SE) alkotta 2. számú vármegyei csapat VI. helyezést ért a csapatversenyben.

– Az eredmények igazolják, hogy a kitartó munka, a töretlen lelkesedés és a jó csapatmunka mindig meghozza gyümölcsét – fogalmazott Tóth Flóra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában