Csökkentik a környezetterhelést

2023.10.12. 06:55

Kétszázmillió forintból fejlesztették a belvízelvezető hálózatot Jásztelken

A beruházás célja a belvízelvezető infrastruktúra komplex kiépítése, a környezetterhelés csökkentése.

Illés Anita

Több utca csapadékvíz elvezető csatornáit érintette a beruházás

Forrás: Beküldött fotó

Több mint kétszázmillió forint pályázati forrásból valósult meg a belterületi belvízelvezető hálózat rekonstrukciója Jásztelken. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert támogatást a beruházásra – tudtuk meg a projekt sajtóközleményéből. 

A fejlesztés átfogó célja volt a belterület csapadékvíz elvezetésének biztosítása, a lakott területen felhalmozott vagyoni érték védelme és ezzel az életminőség javítása. A projekt részeként kiépítették a hiányzó csapadékvíz elvezető hálózatot a községben, valamint a meglévőt rendbe tették. 

Két ütemben valósult meg a belvíz veszélyeztetett lakóterületek csapadékvízmentesítése. Az első ütem kivitelezésére a pályázat biztosított lehetőséget. A rekonstrukció több utca csapadékvíz elvezető csatornahálózatát, valamint a Gyór-árok és a Cigány ér befogadó csatornák egy-egy szakaszát érintette. A kivitelezés során a csatornaépítés befejezését követően az érintett területeken a terepet is rendezték, zöldfelület létesítésével egységes és esztétikus utcaképet alakítottak ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában