Nosztalgia

2023.10.25. 18:00

Kunszentmárton régmúlt titkai közt is vájkálhatunk

Immár digitális felületen is elérhetőek a Kunszentmártoni Hírlap eddigi lapszámai. Az 1988-as cikkek is felkerültek az adatbázisba. 

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Digitalizálták a helyi hírlap korábbi lapszámait. 

–  Az Arcanum Adatbázis Kiadó 2023-ban felajánlotta a települések számára, hogy hivatalos lapjaikat térítésmentesen digitalizálja, kereshető PDF formátumot készít belőlük és ezeket átadja az önkormányzatoknak, illetve laptulajdonosoknak – tudatta Mohácsi Bernadett, a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ József Attila Könyvtári Intézményegységének munkatársa.

Kunszentmártonban éltek ezzel a nem mindennapi lehetőséggel.

Az Arcanum Digitális Tudománytár hazánk legnagyobb teljes, szövegűen kereshető adatbázisa, amely több ezer folyóiratot fog össze a XVIII. századtól mostanáig

 – részletezte a folyamat fontosságát.

Hozzátette: szeptemberben digitalizálták a kunszentmártoni helyi lap 1988-tól kezdődő, 2023. augusztusig folyó számait, néhány hete már kutathatóak a korábbi cikkek. A kunszentmártoni könyvtár munkatársai bejárták azt a műhelyt, ahol folyik a munka.

– Izgalmas volt megismerni a munkafolyamatokat és látni, hogyan zajlik valójában a digitalizálás egy-egy dokumentum esetében – emelte ki Mohácsi Bernadett. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában