Újraválasztották

2023.10.14. 18:00

Nagy ünneplést tervez jövőre a jászkunsági szervezet régi-új elnöke

Októberben tartotta soros küldöttválasztó-gyűlését a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesülete. Az összejövetelen egy tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül ismét Pesti Zoltánnét választották meg a sorstársi civil szervezet első emberévé.

Kovács Berta

Pesti Zoltánné

Fotó: Nagy Balázs

Pesti Zoltánné, aki a múlt évben Pro Caritate Díjat vehetett át a fogyatékossággal élő emberek esélyteremtéséért végzett kimagasló munkájáért, 2011 áprilisa óta tölti be az elnöki posztot, és a választás eredményeként az elkövetkezendő öt évben is őrá hárulnak a vezetői teendők.

– Jövőre lesz szervezetünk húszéves, amit nagyszabású gálaműsorral szeretnénk megünnepelni, egy ismert vak énekes sztárfellépővel – vázolta elképeléseit, terveit a régi-új elnök. 

– A szokásos rendezvényeinkre is a születésnap jegyében, új elemekkel színesítve készülünk. A Rehabilitációs Központot is hosszútávon szeretnénk működtetni, valamint nonprofit szervezetünkben minél több sorstársunknak munkalehetőséget biztosítani. Emellett vannak még olyan elképzelésein is, hogy Szolnokon, a Várkonyi téri közösségi kertben, melynek gondozásából egyesületünk is kiveszi a részét, mini illatok kertjét létesítenénk, továbbá egy mezítlábas sétányt is szeretnénk kialakítani pályázati forrásból, természetesen a többi kerthasználó és a városüzemeltetés jóváhagyásával. Ezt előzetes bejelentkezés alapján mások, nem csak látássérültek számára is elérhetővé tennénk, látók például kipróbálhatnák, bekötött szemmel milyen a sétány felületén végig menni vagy illat alapján milyen virágokat ismer fel – sorolta a terveket Pesti Zoltánné.

A választás eredményeként egyébként az alelnöki poszton sem történt változás, továbbra is Hulimai János tölti be a tisztséget, és Musitzné Pál Renáta is maradt elnökségi tag.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában