Köszöntés

2023.10.13. 08:00

Nem mindennapi születésnapi ünnepséget tartottak a jászberényi városházán

A Jász Múzeum és a Jász Múzeumért Alapítvány csütörtökön köszöntötte születésük kerek évfordulója alkalmából az intézményt aktívan segítő szakembereket, hagyományőrzőket.

Illés Anita

Balról: Bolla Jánost, Baráth Károlyt, Sas Istvánt és Győri Jánosné Szentpéteri Juliannát köszöntötték a jászberényi városháza dísztermében

Fotó: Pesti József

Ebben az évben Győriné Jánosné Szentpéteri Julianna, a jászkiséri Művelődés Háza nyugalmazott igazgatója 90., Baráth Károly fényképész mester és Bolla János emeritus jászkapitány 80., Sas István a Déryné Művelődési Központ nyugalmazott igazgatója 70. születésnapja alkalmából gyűltek össze a meghívott vendégek a városháza dísztermében. Értékteremtő munkájukkal évtizedek óta szolgálják a Jászság közművelődését, hagyományőrzését. 

A szervezők nevében Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeumért Alapítvány elnöke és Gulyás András Zoltán, a Jász Múzeum igazgatója mondott köszöntőt. Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő mellett településvezetők, jászkapitányok, intézmények és civil szervezetek képviselői fejezték ki jókívánságaikat az ünnepelteknek. Közreműködött Mátics Béláné, a Jászsági Hagyományőrző Egylet tagja, Kovácsné Lajos Krisztina népdalénekes és Molnár László népzenész.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában