Halloween

2023.10.28. 16:00

Rémes estéjük volt a falvai családoknak

Vonzotta az érdeklődőket a halloweeni rendezvény a rákóczifalvai Varsány Közösségi Házba.

Kovács Berta

A gyerekek lelkesen kézműveskedtek

Forrás: Beküldött fotó

A rossz idő ellenére idén is összegyűlt 70-80 vállalkozó szellemű falvai, hogy végigsétáljon az utcákon a hagyományos halloweeni lámpás felvonuláson. Péntek este a régi könyvtár Rákóczi úti épületétől indult a menet, szerencsére ekkorra már elállt az eső. A lakosok biztonságban sétálhattak végig a különféle lámpásokkal, lampionokkal, az útvonalat a polgárőrök biztosították. Sokan beöltöztek, kifestették magukat, így kis boszorkányok, csontvázak, és egyéb rémisztő figurák sétáltak egészen a Varsány Közösségi Házig, ahol a családokat rémes játékok várták. Körülbelül százan lepték meg az épületet, ahol lehetett kézműveskedni, ügyességi játékokon próbát tenni, társasozni, kincset keresni.

Császiné Csáti Réka igazgató elmondta, a nagy létszám mellett külön öröm, hogy a gyerekeket nem csak az anyukák kísérték el a programra, de nagyon sok apuka is eljött, és lelkesen részt is vettek a társasjátékokban, így igazi családi programról beszélhetünk.

Az ügyességi játékoknál például tökfejet kellett egyensúlyozni, ezt lufiba töltött lisztből készítették el a gyerekek, és a fejükön megtartva kellett végigmenni egy talpnyomokkal kijelölt útvonalon, majd fejbiccentéssel célba dobni. Sok gyerek többször is megpróbálkozott a feladattal.

Az épületben működő könyvtárat drapériák segítségével hatalmas barlanggá alakították, ahol a sötétben a gyerekek zseblámpával keresgélhettek „kincseket”, tették is ezt nagy kacagások közepette.

Éhen sem maradt a késő estébe nyúlóan szórakozó nép, volt kacsazsíros kenyér és az alkalomhoz illően véres itókára keresztelt szörp, amit a gyerekek lelkesedéssel kóstolgattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában