Europa Donna

2023.10.16. 13:00

Rózsaszín lufikkal hívták fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára Martfű utcáin

Idén is megszervezték az Europa Donna mellrák elleni sétát Martfűn. A menet a városi művelődési központ előtti térről indult, a résztvevők a szokott módon, figyelemfelkeltési céllal rózsaszín lufikat ragadtak pénteken.

Pakainé Pusztai Nóra

Fiatalok és idősebbek is csatlakoztak a mellrák elleni sétához a tiszazugi városban

Forrás: Martfű Média

A Jóreménység Klub Egyesület és a Rákbetegek Országos Szervezete közösen szervezte meg az Europa Donna napi mellrák elleni sétát Martfűn. Ahogy a város honlapján írják, 2024-ben lesz 30 éve, hogy néhány bátor és elhivatott daganatos beteg létrehozta a martfűi klubot.

– Úgy gondolták az alapítók, hogy az azonos problémákkal, azonos betegséggel küzdők tudják segíteni betegtársaikat. Közös érdeklődésükkel, tapasztalataikkal felhívhatják a figyelmet a környezetükben a daganatos megbetegedések megelőzésére, a szűrővizsgálatok fontosságára – fogalmaztak.

Érdemes tudni, hogy a rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a mellrák kockázatát
Forrás: Martfű Média

Máté Gizella, az egyesület elnöke a rendezvényen kiemelte:

nem véletlenül említette a bátorságot, hiszen 30 évvel ezelőtt még szinte suttogva sem nagyon merték kimondani az emberek azt, hogy rák, vagy hogy valaki rákbeteg.

A résztvevők a városi művelődési központ előtti téren gyülekeztek pénteken, a sétához kerékpárosok és gyalogosok is szép számmal csatlakoztak. Rózsaszín lufikkal hívták fel a figyelmet a rák elleni küzdelem fontosságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában