Segítségnyújtás

2023.11.06. 17:21

Bravúros életmentés a szolnoki kisboltban: nyugdíjas mentőtiszt élesztette újra a már nem lélegző idős nőt

Egy szolnoki kisboltban vásárolt feleségével Kardos József, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye volt vezető mentőtisztje, aki egy rosszul lett hölgy életét mentette meg a polcok között.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Vásárlás közben mentett életet a Kardos József nyugdíjas mentőtiszt. A pozitív kimenetelű esetről az Országos mentőszolgálat hivatalos közösségi oldalán számolt be. 

– Vásárolni ment feleségével egy szolnoki kisboltba Kardos József bajtársunk, aki egy földön fekvő, 60 év körüli nőt látott meg a sorok között szombaton – olvasható a bejegyzésben. A posztból kiderül: a beteg hirtelen rosszul lett, ezért összeesett bevásárlás közben, az életmentő pedig azonnal segítségére sietett és megvizsgálta az asszonyt, aki akkor már nem lélegzett. 

Kardos József nyugdíjas mentőtiszt
Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

– Kardos bajtárs rögtön megkezdte az újraélesztést miközben a szemtanúk a mentők segítségét kérték. A kollégák perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit a vásárlók reménykedve figyeltek – szól a poszt szövege.

A történetnek jó vége lett. Ahogy arról az OMSZ illetékesei beszámoltak: az időben megkezdett, szakszerű mellkasi nyomásoknak köszönhetően a nőt végül stabil állapotban szállították kórházba a mentők. 

– Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában