Galériával

2023.11.19. 06:55

Díjmentesen csobbanhatnak a hétvégi délelőttökön a nyugdíjasok Szolnokon

Több mint száz nyugdíjas látogatott el naponta a múlt hétvégén a szolnoki Véső úti standfürdőbe, ahol szombaton és vasárnap reggel 8 órától délig ingyenesen fürdőzhetnek a 65 év felettiek a téli szezonban.

Molnár-Révész Erika

A hangulat is adott volt szombaton egy jó hétvégi fürdőzéshez a Véső úti strandon, ahol november 6-án álltak át a téli üzemmódra

Fotó: Mészáros János

– Folyamatosan érkeznek a nyugdíjasok, reggel hosszú sor állt az ajtóban – számolt be a tapasztalatokról szombat délelőtt a Véső úti strandfürdőben Pápai Anett, irodavezető.

Ha sor akkor már nem is állt, a fürdőbe valóban egymás után érkeztek a szépkorúak.

Hétköznapokon és hétvégéken is nagy létszámmal jönnek a nyugdíjasok, szívesen használják az úszó-és a termálmedencét is. Egy hétvégéről van ideáig tapasztalatunk, több mint százan látogatták meg napi szinten nyugdíjasaink a fürdőt teljesen ingyenesen. A kedvezményt jövő év április 30-ig biztosítjuk számukra

– mondta az irodavezető. Mint megtudtuk, új szolgáltatásként centrifugák is kerültek az öltözőkbe, melyek segítségével a ki tudják csavarni a fürdőruhákat a látogatók, emellett az úszómedencéhez nyugágyakat is kihelyeztek.  

– Kifejezetten örülök annak, hogy ingyenesen lehet jönni hétvégén. Jó lenne még egy medence, mert egyre többen vagyunk –vélekedett Pénzes Gyula, aki aki minden nap igénybe veszi a fürdő szolgáltatásait.

– Ritkán látogatok ki ide, nyáron voltunk utoljára, de most jöttem, és nagyon örülök annak, hogy ennyi kedvezmény van a nyugdíjasoknak. Nagyon jót tesz a gyógyvíz az egészségemnek – mondta a termálvízben fürdőző Kovács Mihályné.

– Most vagyunk itt hétvégén először, hallottam, hogy van egy ilyen lehetőség, hát élünk vele. Nem gondoltam, hogy ilyen sokan leszünk, szinte telt ház van. Ez egy nagyon szép gesztus a város részéről. A volt MÁV strand már nagyon hiányzott az embereknek szerintem, mert ez egy emblematikus helye Szolnoknak. Nagyon sokat jártunk ide annak idején, a gyerekek itt tanultak meg úszni, inkább közösségi tér volt, mint fürdő, hiszen itt találkoztunk nagyon sokan ismerősök, de gondolom így majd kialakul egy törzsközösség. Többen összejövünk, és eltöltünk majd egy kellemes hétvégét – fejtette ki kérdésünkre Szívos József.

A Véső úti strandfürdő november 6-án váltott téli üzemmódra, két medence, a sátorral fedett úszómedence és az egyik gyógyvizes medence várja a látogatókat. 

Hétfőtől péntekig reggel 6 órától 18 óráig, szombaton és vasárnap reggel 8-tól, délután 16 óráig tart nyitva.  A napijegy 1900 forint, a kedvezményes napijegy, mely a nyugdíjasokra és a diákokra vonatkozik, 1500 forintba kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában