Játékra hívnak

2023.11.25. 17:00

Indul a visszaszámlálás: idén is lehet vadászni a falvai ablakokra

Nagy siker volt tavaly az adventi játék, a szervezők bíznak benne, hogy idén is népszerű lesz.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Idén is ablakvadászatra hívja rákóczifalva lakosait a Varsány közösségi Ház. Az „ablakvadászat” lényege, hogy a játékra jelentkezők feldíszítik a saját ablakukat, házukat vagy kertjüket, és jól láthatóan elhelyezik egy adott decemberi nap számát. 

A számokat 1-től 24-ig, sorsolással osztják ki. December elsejétől kezdődően minden résztvevő az adott napra készíti el a dekorációt, a lakosoknak pedig meg kell keresniük ezt a bizonyos házat. Az élményét az is fokozza, hogy a keresésre vállalkozók nem tudják pontosan, hogy melyik házszám alatt találják majd a feldíszített ablakokat, kapukat, kerteket, hanem az esti séta során maguknak kell felfedezniük az ünnepi dekorációkat. Nyilván, az egész várost lehetetlen minden nap bejárni, ezért segítségképpen a Varsány Közösségi Ház közösségi oldalán minden reggel közzétesz egy körülbelüli leírást arról, merrefelé kell az adott napon keresgélni.

A napok sorszámát november 27-én sorsolják ki a közösségi ház munkatársai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában