Program

2023.11.12. 13:30

Ínycsiklandó süteményeket készítettek a nagyik és az unokák a törökszentmiklósi alkotóházban

Pogácsák, sörkiflik és perecek is készültek szombat délután a törökszentmiklósi Apáról Fiúra Népművészeti és Kzműves Egyesület alkotóházában. Nem is akárhogyan, nagyik segítségével készültek a sós finomságok.

Molnár-Révész Erika

Együtt készítették a sós süteményeket a nagyik és unokák az alkotóházban

Forrás: Beküldött fotó

Finom illatokkal, lelkes nagymamákkal és unokákkal telt meg szombat délután az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület Alkotóháza, ahol először rendezték meg a Nagyik sütödéje című programot. 

–Bár kint szakadt az eső, de bent nagyon jó hangulatban  zajlott a program. Bóka Ferencnével perecet, Nagy Ferencnével sörkiflit, Csór Etelkával sajtos és kukoricás tallért, Molnár Istvánnéval túrós pogácsát, Házi Anitával töpörtős pogácsát lehetett készíteni családi receptek felhasználásával. A nap végén arra is jutott idő, hogy süti tároló dobozok készüljenek – számolt be az eseményről Molnár Anett, az egyesület vezetője. Hozzátette, a program két hét múlva, Katalin napján folytatódik, amikor édes sütemények készülnek majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában