Tartós élelmiszer

2023.11.14. 15:30

Karácsonyra gyűjtenek adományokat Szolnokon

Nyolcadjára várnak tartós élelmiszereket áruházláncok adakozó hajlamú vásárlóitól Szolnokon.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Már hagyomány, hogy a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezete és vármegyei koordinátora, a CONTACT MKSZ az év vége közeledtével adománygyűjtést szervez.

Az immár nyolcadik alkalommal, november 17 -19. között meghirdetett karácsonyi akcióban idén két szolnoki helyszínen, a Téglagyári úti és a szandaszőlősi Tesco áruházban várják a vásárlók tartós élelmiszer adományait.

A szervezők elsősorban különféle konzerveket, tartós tejet, bébiételt, tésztákat, lisztet, valamint csokoládét, szaloncukrot várnak az adakozóktól, pénteken 15-től 20 óráig, szombaton 8 és 19 óra között, vasárnap pedig 8-tól 18 óráig.

Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjait, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és az ország legelmaradottabb településein lakókat segítik. A cél, hogy a közös segítségnyújtás révén egyetlen rászoruló ember és család se maradjon élelem nélkül karácsonykor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában