Együttműködési lehetőségek

2023.11.27. 22:00

Kilencedjére tartanak Kárpát-medencei Civil Konferenciát

Személyesen nem jönnek össze, de interneten keresztül megtárgyalják az aktualitásokat, határon túli együttműködési lehetőségeket az egyesületek, alapítványok vezetői, képviselői.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Idén online formában rendezi meg nagyszabású, határokon átívelő fórumát a CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálata, mint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) cím birtokosa.

A IX. Kárpát-medencei Civil Konferenciát november 30-án 10 órától tartják. A résztvevők a hazai és határon túli civil szervezetek közötti együttműködési lehetőségeket járják körül, valamint bemutatkozik a Nemzetpolitikai Kutatóintézet is. Az intézet legfőbb célja, hogy a külhoni magyar közösségekkel és az anyaországi támogatásokkal kapcsolatos kutatások eredményeit a politika számára is hasznosítható formában közvetítse. Azon civil szervezetek tudnak hozzájuk csatlakozni, akik külhoni partnerszervezetekkel tartanak fenn kapcsolatot. Az intézet munkatársai sokszor segítenek a a határon túli kapcsolatok felkutatásában is . 

– Mivel külhonban a magyarság sajnos kisebbség, ezért minden formában megragadjuk a lehetőséget, hogy tudjunk nekik segíteni, legyen az a kapcsolati hálónk kiaknázása, vagy egy pályázat megírása és lobbifeladatok ellátása, vagy konkrét pályázati források lehívása, illetve kulturális programok kiszervezése – hangsúlyozta dr. Molnár Beáta, a CKSZK vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában