Problémamegoldás

2023.11.28. 10:00

Lezárult a csapadékvízelvezető-rendszer fejlesztésének második üteme Fegyverneken

Közel 2500 folyóméter hosszan épült ki új csatornahálózat Fegyverneken, ezzel megoldottá vált három fontos belterületi út által határolt terület belvízmentesítése. A fejlesztésre azért volt szükség, mert a városban egész évben problémát jelentett a belvíz állandó jelenléte.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Mintegy 300 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán Fegyvernek csapadékvízelvezető-rendszerének további fejlesztésére.

Az elnyert támogatásból a település belterületén található több, mint 57 hektáros vízgyűjtő területen végeztek munkálatokat. A beruházás során megoldottá vált a Fegyvernek belterületén található Hársfa, Petőfi Sándor és Szent Erzsébet út által határolt vízgyűjtőterület csapadékvíz-elvezetése, ehhez közel 2500 folyóméter csatornarendszert építettek ki. A tényleges munkálatok idén ősszel befejeződtek, jelenleg a szakmai-pénzügyi zárás zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában