Szolnok

2023.11.29. 19:51

Meghatottan figyelték a nevelőszülők, ahogy a gyerekek sorra vették át a díjakat – galériával

Szerdán a városháza dísztermében köszöntötték a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kiválósági és Hősötös díjra érdemes fiataljait. Az eseményen  Bulla Erika, a szolgáltató területi igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Köllő Judit

Idén összesen 93 fiatal részesült valamilyen elismerésben szorgalmas tanulmányi eredményének köszönhetően

Fotó: Nagy Balázs

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató három évvel ezelőtt hívta életre a Kiválóság-díjat, amellyel azon nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő, felső tagozatos és középiskolás gyermekek teljesítményét ismeri el, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. A közösség azonban a fiatalabbakról sem feledkezett meg, ugyanis a Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhatnak, akik a 2022-2023-as tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben legalább 100 ötös érdemjegyet gyűjtöttek össze. Az eseményen a Jászapátiban élő Rácz Lászlóné is részt vett, hiszen két, a nála nevelkedő gyermek is díjat kapott. 

– Mindkét hatodikos gyermek, Bíró Dominik és Burai Ernő is a szorgalmas munkájának köszönhetően vehette át a Kiválósági-díjat – mesélte elérzékenyülve a nevelőszülő. 

 

– Kimondhatatlan boldogságot érzek, hiszen férjemmel nagy elfogadásban és feltétel nélküli szeretetben neveljük őket. Akárhányszor valamelyik gyermeknek gondja van, azonnal félreteszem a házimunkát, hogy figyelni tudjak rá és megértse, fontos a számomra. A bizalom és a gondoskodás mindenek felett áll, szeretném, ha tudnák, hogy bármikor számíthatnak ránk. A hétköznapok is elhozzák nekünk a maguk kis csodáit, már karácsonyi lázban ég az egész család. Ilyenkor nagy zsibongás tölti be az egész háza. Szenteste rokonok látogatnak el hozzánk, olyankor annyira sokan vagyunk, hogy háromszor kell megteríteni az asztalt a hat fogásos vacsorához. Mindenki átszellemül és már az ünnepek előtt jó pár héttel süteményeket és díszeket készítünk.  

Az Ágota Közösség fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gyermekvédelmi gondoskodásában élő fiatalokat, akik sajátos élethelyzetükből kifolyólag hátrányból indulnak, de valamilyen területen mégis sikeresek, és példaértékű munkát végeznek. A Kiválósági és Hősötös díjak motiválják a gyerekeket abban, hogy a kiemelkedő tanulmányi eredményeket érjenek el. 

Idén a tavalyi 577-nél közel 300-al több, összesen 864 sikeres pályázat érkezett be 13 vármegyéből. A Kiválósági-díjra 386 fiatal, a Hősötös-díjra pedig 478 gyermek jelentkezett.  Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből összesen 93 fiatal nyújtott be sikeres pályázatot, 34-en a Kiválósági-díjra, 59-en pedig a Hősötös-díjra jelentkeztek. 

Az eseményen az eredményes tanulóknak Bulla Erika, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója, és Mihályi Katalin, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetője adják át az elismeréseket. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában