Összefoglaló

2023.11.29. 20:40

Rendhagyó történelemórát tartottak a karcagi gimnáziumban – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Az Inferno című film forgatásán Tom Hanksszel dolgozott együtt a szolnoki Palatinus Attila. Különleges motoros sportág képviselője a szolnoki Palatinus Attila. A stunt rider hajmeresztő trükkjeit a tengerentúlon is ámulva nézik, a közelmúltban például két amerikai filmsztárral, Mila Kunisszal és Tom Hanksszel is együtt dolgozhatott. A tehetséges fiatalembert izgalmas életéről és munkájáról Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő kérdezte a Szoljon.hu podcast legújabb adásában.

Sok egykori dolgozóját is visszavette a Ganz újra megnyitott szolnoki üzeme. A közelmúltban ismét megkezdődött a termelés a Ganz Metal Works Kft. szolnoki gyárában. Szerda délelőtt ünnepélyes keretek között jelentették be a 2019-es bezárás utáni újranyitást a Ganz Kőrösi úti telephelyén.

Vészterhes időkről hallhattak a karcagi diákok. Rendhagyó történelemórát tartottak hétfőn a karcagi Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégiumban. A Rabszolgasorsra ítélve – Élni és túlélni a Gulagon című rendezvényt a Terror Háza Múzeum és az iskola közösen szervezte meg.

A fenntartható vízgazdálkodás feltételeit javítanák Szolnokon. A projekt megvalósítása Szolnok és a környező települések lakóinak életminőségét is javítja.

Füstszimulációs gyakorlatot tartottak a jászkunsági tűzoltók az erdélyieknek. Égéselméleti alapokról, tűzoltás-taktikai ismeretekről tartottak előadást Csíkszeredán a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tűzoltók az elmúlt hétvégén. Az önkéntesek egy füstszimulációs gyakorlaton ismerkedhettek meg a mindennapok kihívásaival.

Útlezárásokra számíthatnak az autósok Cegléden. Több ceglédi utcában is korlátozzák a forgalmat a hétvégi „Mikulás futás” miatt. Az útlezárások részleteiről szerdán tájékoztatta a lakosságot a városháza.

Jászsági és Szolnok környéki cégek vezetik a térség gazdasági toplistáját. A globális gazdasági nehézségek ellenére tovább gyarapodott vármegyénk gazdasága az elmúlt évben – tudtuk meg a 28. alkalommal megjelent TOP 50 kiadvány bemutatóján. A jászberényi Szatmári Rendezvényházban tartott ünnepségen térségünk gazdasági helyzetéről, a területfejlesztés új irányairól, a magyar gazdaság növekedési kilátásairól is beszéltek az előadók.

Letartóztatásban a vonaton alvó utastársát kifosztó férfi. Szolnoki Járási Ügyészség kifosztás, közokirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt indítványozta egy 31 éves román állampolgárságú férfi letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában