Zarándoklat

2023.12.15. 07:30

A „Három királyok útja” idén is Szolnoktól Nagykörűig ér

Ismét megrendezik a „Három királyok útja” elnevezésű adventi zarándoklatot és teljesítménytúrát. A résztvevők Szolnoktól egészen Nagykörűig gyalogolnak.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shuterstock.com

Idén is útra kelnek a három királyok. December 16-án rendezik meg a „Három királyok útja” elnevezésű adventi zarándoklatot és teljesítménytúrát, melynek résztvevői a lelki feltöltődés és a karácsonyi felkészülés jegyében gyalogolnak Szolnoktól Nagykörűig. A túrázók reggel hét órakor gyülekeznek a Milléri bekötő út Tisza töltés felőli végén a lovardánál, ahonnan fizikai erőgyűjtés, valamint Fejes János nagykörűi plébános lelki útravalóinak meghallgatása után indulnak fél nyolckor.

A zarándoklat távja mintegy huszonöt kilométer, amit várhatóan nagyjából hat óra alatt tesznek meg a zarándokok. A túrához délelőtt tíz óra körül Szórópusztánál, fél tizenkettő körül pedig Dobapusztánál lehet csatlakozni. Fél kettőre megérkezik a csapat a nagykörűi templomkertbe, akik fél kettőkor szentmisén vehetnek részt. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy – mivel mindenféle időjárási körülmény között megtartják a zarándoklatot – megfelelő ruházattal, lábbelivel készüljenek a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában