Díjköteles útszakaszok

2023.12.12. 10:28

A Jászkunság is felkerül a fizetős utak listájára

Az eddig még csak tervezetként megjelenő fizetős utak hivatalossá váltak. 2024. január 1-től Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is lesznek olyan utak, amelyek használatért fizetnünk kell.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az Építési és Közlekedési Minisztérium december 5-én megjelent rendelete alapján január elsejével összesen 235 kilométerrel bővül a hazai díjköteles gyorsforgalmi útszakaszok hossza. Ahogy az az autopalyamatrica.hu cikkéből kiderül, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is fizetnünk kell már bizonyos útszakaszok használatárért.

A meglévők mellett fizetőssé válik az M44-es Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Tiszaug/Tiszakürt csomópontig, az M44-es Szolnok/Martfű/Kunszentmárton csomóponttól Békéscsaba-Gyula/Debrecen-Szeged csomópontig, az M44-es Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Szarvas/Szentes csomópontig és az M4-es Abony-kelet/Szolnok nyugat csomóponttól Törökszentmiklós-nyugat/Szajol csomópontig. Emellett fizetni kell az M0-ás M1-M0 csomóponttól az M0-11-es út csomópontig, az M31-es Nagytarcsai csomóponttól M3-M31 csomópontig, az M6-os Budapest, Barackos út csomóponttól Ráckeresztúr csomópontig, valamint az M76-os Balatonszentgyörgy/Balatonberény csomóponttól Keszthely-Fenékpuszta csomópontig tartó szakaszainak használatáért.

– A díjat, a jogosultságot elektronikus autópálya matrica formájában kell megfizetni, mindig az autópályára lépést megelőzően. A jogosultságok ellenőrzése a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. feladata, aki ezt fixen telepített kamerák, mobil díjellenőrző egységek és mobil megállításos egységekkel ellenőrzi – részletezik a cikkben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában