Projektzáró

2023.12.15. 16:00

A szolnoki Véső út környékét érintette a kétmilliárd forint értékű fejlesztés

Több mint kétmilliárd forintból fejlesztették a Véső út környékét Szolnokon. A projekt zárásáról sajtótájékoztatót tartottak a városházán pénteken.

Pakainé Pusztai Nóra

Veres-Sárközi Erika fejlesztési igazgató részletezte a Véső úti R.A.J.T. projektet

Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Projektzáró rendezvényt tartottak a szolnoki városházán pénteken. Veres-Sárközi Erika, fejlesztési igazgató a Véső út környékét érintő beruházást részletezte. Arról tájékoztatták a résztvevőket, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program hatósága még 2016-ban értesítette az önkormányzatot a pozitív döntésről, 1,13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg a kitűzött célok megvalósítására. A projekthez különböző forrásokból további 1 milliárd többlettámogatást biztosítottak.

– A Véső úti térségben közel tíz éves fejlesztési ciklus végeredményét élvezhetik a lakosok. Komplexen gondolkodtunk, országosan egyedi, ami megvalósult – fogalmazott Veres-Sárközi Erika.

Kifejtette: megépült a B. Nagy Pál Sportcsarnok, az atlétikai centrum, a Bolt köztől megújultak a közművek és kialakítottak egy rekreációs sportolói pihenőteret, valamint 157 parkolóhelyet, megoldották az évek óta húzódó vízelvezetés kérdését is.

– Kiemelt cél volt a munkahelyteremtés, a sporttevékenység regionális vonzerejének növelése – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában