Téli örömök

2023.12.27. 09:00

Behavazik-e a Várkonyi téri domb, lesz-e sípálya Szolnokon?

Az elmúlt években már többször behavazott a szolnoki Várkonyi téri domb, ami mindig nagyon népszerű a családok körében. Lesz-e újra téli öröm?

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

Néhány nappal ezelőtt némi ízelítőt adott a tél Szolnokon és több vármegyei településen, az akkor lehullott hó azonban rövid idő alatt elolvadt. Pedig semmi másra nem vágynának a téli szünetet töltő diákok, mint hogy a karácsony után végre szánkózhassanak és hóembereket építhessenek. Joggal merül fel ezekben a napokban még inkább a kérdés, hogy vajon, ha nem is esik az égből hó, behavasítják-e a szolnoki Várkonyi téri dombokat?

Ahogy a kérdésre a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. illetékesei válaszoltak: nem rajtuk múlik!

– A berendezés készenlétben van, amint megfelelően alacsony a hőmérséklet, máris kezdődhet a hóágyúzás – részletezték.

A gép ugyanis, ahogy arról korábban hírportálunkon is írtunk, mínusz három fok alatt üzemel stabilan, minél hidegebb van, annál több hó előállítására képes. Az előrejelzések ennek sajnos nem kedveznek, a meteorológia huzamosabb időre ennél jóval magasabb hőmérsékletet jósol. Remélhetően januárban vagy februárban lesznek majd szánkózós napok a Várkonyi téren.

És ha már hó és csúszkálás... Az elmúlt hetekben lehetett arról is hallani, hogy egy sípálya készül a Tiszaligetben. Hogy van-e ennek az információnak alapja? Hogy lesz-e sípálya az Alföld közepén, arról is a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. illetékeseit kérdeztük, akik egyelőre nem erősítették meg ezt a hírt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában