Biztonságban szeretteink

2023.12.21. 06:55

Életet menthet a Gondosóra, az igénylést is segítik a Jászkunságban

Térségünkben egyre népszerűbb a Gondosóra, amelynek segítségével egyetlen gombnyomással jelezhetik segítségkérési szándékukat az idősek. Mint kiderült, több jászkunsági és Dél-Pest vármegyei település figyel azokra a szépkorúakra, akik a programba történő regisztráció során mások támogatására szorulnak.

Hartai Gergely

Forrás: MW archív

Fotó: Für Henrik

– Abonyban a családsegítő szolgálat és a város polgármesteri hivatalának munkatársai egyaránt igyekeznek segítséget nyújtani, ha valamilyen okból nehézséget okoz valakinek a regisztráció – tájékoztatta hírportálunkat tapasztalataikról a városháza sajtóreferense. Lőrinczy Veronika kiemelte: a településen több fórumon is hangsúlyozzák a Gondosóra előnyeit, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel. Az idősek látogatásakor, illetve köszöntésükkor pedig azt látják, hogy egyre több szépkorú karján található meg a népszerű eszköz.

– A kezdetektől folyamatosan propagáljuk a Gondosóra programot, amely segít abban, hogy biztonságban tudjuk a 65 éven feletti időseket – erről már Jászkisér polgármestere számolt be. Lukácsi György kiemelte, a decemberi éves közmeghallgatáson is felhívta a résztvevők figyelmét, hogy segítsék idős rokonaikat a Gondosórához való hozzájutásban. – Van érdeklődés, és természetesen az önkormányzat segítséget nyújt a regisztrációban – jelentette ki a településvezető.

Tiszainokán az elmúlt időszakban már mindenkit felkerestek, akiket érinthet a Gondosóra.

– Még tavaly a szüleimnek rendeltem, majd a polgárőrökkel, illetve a hivatal dolgozóival a falubelieket is végigjártuk, hogy felhívjuk a figyelmet erre a lehetőségre, és segítsünk regisztrálni, ha szükséges – tudtuk meg Kiss Erzsébet Elizától, a tiszazugi kistelepülés polgármesterétől. Tavaly májusban már elkezdtek foglalkozni a kérdéssel, idénre szinte minden 65 év felettinek megrendelték az eszközt, a többségük már meg is kapta azt.

Tiszaroffon is több mint 150 szépkorú vette már igénybe a Gondosóra programot. A település polgármestere, Vankóné Jekli Anikó megkeresésünkre úgy nyilatkozott: a község bármely pontján élő idős embereknek segítenek, hiszen szeretnék az itt élő szépkorúakat biztonságban tudni.

– Számtalan olyan időskorút támogatunk, akik a település központjától távolabb, akár a falu szélén, tanyán élnek – mesélte a polgármester. – Azok a szépkorúak, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak bejönni a hivatalba, kollégáim és jómagam is ellátogatunk hozzájuk, hogy regisztrálhassanak a programba – zárta szavait a községvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában