Ünnep

2023.12.02. 18:30

Korán felgyulladt az első gyertya Tiszajenőn

Meglepően sokan vettek részt az adventi rendezvényen, még a külterületekről is számos érdeklődő érkezett.

Kovács Berta

Nagy Imre megáldotta az adventi koszorút, majd Virág József gyertyát gyújtott

Forrás: Beküldött fotó

Korán, már december elsején meggyújtották Tiszajenőn az első adventi gyertyát. Péntek estére elállt az eső és meglepően sokan, több mit háromszázan gyűltek össze a templomkertben az eseményre, Nagy Imre diakónus áldását követően hagyományosan Virág József polgármester gyújtotta meg az első adventi fényt.

A sokadalom „átka”, hogy a hátul állók alig hallottak valamit a beszédekből, így a polgármester felvetette, hogy legközelebb hangosításról is kell gondoskodniuk. Mint mondta, sokan a tanyavilágból is bejöttek, a földes-homokos utakon biciklivel vagy gyalog a programra.

A közösségi esemény egyébként nagyon jó hangulatban zajlott. A helyi nyugdíjasokkal az élen, lakosok minden gyertyagyújtásra süteményekkel készülnek, így volt ez most is. A tea mellé rengeteg nassolni való jutott, amit a templom alagsorában kínáltak fel az egybegyűt gyerekeknek, felnőtteknek. A helyszűkével azonban meg kellett küzdenie a tömegnek, a lépcsőnél hosszan állt a sor.

A gyerekek sem unatkoztak, Medveczki Ágnes, az óvoda korábi vezetője mesét olvasott nekik. A felnőtteknek pedig Polgár Erzsébet, a Karitasz képviselője díszeket, ünnepi figurákat osztogatott.

Az itt felállított karácsonyfát, a helyiek kérésére, nem az önkormányzat díszíti fel, hanem a lakók aggatják tele kedvükre (vízálló) dekorációval. Már az első adventi programra nagyon sok díszt hoztak. A Betlehem is népszerűnek bizonyult, a családok szívesen fotózkodtak vele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában