Műszaki probléma

2023.12.20. 15:30

Életveszélyes, hogy rossz a világítás a szolnoki Várkonyi téren

Szerkesztőségünkhöz folyamatosan beérkező lakossági jelzések, illetve személyes tapasztalatok szerint (élet)veszélyes állapotot idéz elő Szolnokon, a Várkonyi téri körforgalomnál régóta működésképtelen, esetekben elégtelenül üzemelő közvilágítási lámpa. Mint a városrészen közlekedők előtt ismeretes, a gyalogosok és a különböző járművekkel úton lévők egyik legforgalmasabb területe ez.

Mészáros Géza

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

A környéken emeletes lakóházak, iskolák, különféle üzletek, boltok helyezkednek el. A körforgalomnál legintenzívebb mozgás reggel 7 és 8 óra, valamint délután 4 és este 8 óra között tapasztalható. A téli időszakban a kora reggel és a délután észlelhető sötétségben, tejfelködös körülmények között igencsak balesetveszélyes itt a közlekedés.

A szerkesztőségünk által megkeresett Egyházi Nikoletta, a város több területén villamos energiát szolgáltató Opus Titász Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy ezen a területen a szolnoki székhelyű EuroFlux Kft. üzemelteti a közvilágítási rendszert, mely társaságnak a várossal van együttműködési megállapodása.

A városházától kapott információk szerint a műszaki osztályuknak van tudomása a lámpatest meghibásodásáról. Mint megtudtuk, az utóbbi napokban több alkalommal is megjavították azt, de a probléma nem csupán egy-két izzó cseréjén múlik. Az említett lámpaoszlop folyamatos üzemképességét hamarosan helyreállítják.

A városháza arról is tájékoztatott, hogy a lakosság a a város honlapján keresztül, a szolnok.kuz.hu online-felületen is informálhatja az illetékeseket a felmerülő közvilágítási problémákról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában