Jó tett

2023.12.21. 12:30

Rengeteg adománnyal lepték meg a györffysek a karcagi menhelyet

Az intézményben már hagyomány, hogy a tanulók az adventi időszakban jó cselekedeteket hajtanak végre, ennek egyik nagyon szép példája volt az adománygyűjtés.

Daróczi Erzsébet

Az adományokat Nemes Tímea (jobbra) vette át az igazgatónőtől és a gyerekek képviselőitől

Fotó: Daróczi Erzsébet

Borsós Kitti és gyermeke adományokat gyűjtenek a Kóbor Szívek Állatmentő és Környezetvédő Alapítvány javára. A kezdeményezéshez nemrég csatlakozott a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda vezetése és szülői közössége is. A gyerekek és a szülők boldogan pakolták össze az iskola ebédlőjébe a felajánlásokat, melyek között meleg takarók, plédek, konzervek, szalámik és tápok is voltak. A menhelynek folyamatosan szüksége van a támogatásra ahhoz, hogy megfelelően ellássák az ott élő macskákat és kutyákat.

Az átadáson Kovács Miklósné igazgató elmondta, az intézményben már hagyomány, hogy a tanulók az adventi időszakban jó cselekedeteket hajtanak végre. Ennek egyik nagyon szép példája volt az adománygyűjtés. Az iskolában egész évben nagy gondot fordítanak az állatok védelmére, aminek elismeréseként idén megkapták az Állatbarát Általános Iskola címet.

Az összegyűlt több mint 150 kilogramm száraztápot, illetve az ezen felül érkezett adományokat Nemes Tímea vette át az igazgatónőtől és a gyerekek képviselőitől. Egy szülői felajánlásnak hála a menhelyen dolgozók mézeskalácsot és szaloncukrot tartalmazó csomagot kaptak ajándékba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában