Galériával

2023.12.02. 12:48

Száznegyvenkétszeres váradót is köszöntöttek Berekfürdőn

Megható ünnepséget tartott a Magyar Vöröskereszt Karcagi Területi Szervezete a Park Étteremben pénteken este. Az eseményen a véradókat köszöntötték.

Daróczi Erzsébet

Jó hangulatban telt az esemény

Fotó: Daróczi Erzsébet

Juhász Éva, a Magyar Vöröskereszt vármegyei igazgatója és Orvos Anetta Csilla területi vezető köszönte meg a kenderesi, a bánhalmai, a túrkevei, a berekfürdői, a karcagi és a kisújszállási véradóknak, hogy sokan jöttek idén is a hívó szóra és nyújtották a karjukat, hiszen a vérkészítményeket ma még nem lehet mással pótolni. Juhász Éva jó egészséget kívánt minden donornak és azt kérte, hogy 2024-ben is jöjjenek és segítsenek véradásukkal, hogy ne maradjanak el műtétek. 

A térségben 2023-ban a véradók közül kilencvennégyen olyanok voltak, akik legalább tízszer nyújtották segítő szándékkal a karjukat, de olyan is akadta, aki már a 142. véradásán is túl volt. Az érintettek oklevelet és ajándékot vehettek át, de megköszönték a karcagi, a kenderesi, a bánhalmai és a berekfürdői szervezet önkénteseinek és támogatóinak is a munkát. Vacsora előtt Karcagi-Nagy Zoltán életműdíjas magyar nóta énekes műsorral köszöntötte a térség véradóit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában