Kikapcsolódás

2023.12.13. 13:55

Több helyen is megnyitották a korcsolyapályákat, de a Szandai réti nem üzemel majd

Advent időszakában, sőt több helyszínen egészen a téli szünet végéig üzemeltetnek műjégpályát a Jászkunságban. Összegyűjtöttük, hol suhanhatunk a jégen a következő hetekben.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A hó és eső folyamatosan váltja egymást térségünkben. A családok mégis kedvet kapnak, hogy korcsolyázással, egyéb havas sportokkal töltsék az idejüket. Előbbiért nem is kell olyan messzire utazni, kisebb térségenként akad egy-két hely, ahol műjégpályán hódolhatnak szenvedélyüknek a siklani kívánók.

Karcagon például már néhány hete megnyitotta kapuit a városháza előtti téren felállított műjégpálya, ám az üzemelését az eső igencsak befolyásolja. Időről-időre közösségi oldalukon tájékoztatják az érdeklődőket, hogy éppen nyitva tartanak-e. A karcagiak egyébként kedvezményesen léphetnek pályára, ahogy a korcsolyabérlést is kedvezőbb áron biztosítják. Napközben óvodai és iskolai csoportok, délutánonként a lakosság használhatja a területet.

Jégpálya várja a látogatókat Abony főterén is. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a létesítmény egészen január 6-ig áll nyitva a korcsolyázás szerelmesei előtt. Az önkormányzat támogatásával a pályát minden abonyi intézmény ingyenesen igénybe veheti délelőttönként. December 24 és 26 között azonban nem korcsolyázhatunk a helyszínen, ahogyan január 1. is szünnap lesz. 

Az elmúlt szezonban energetikai okok miatt nem állították fel, most azonban újra üzemel a túrkevei jégpálya. Advent második hétvégéjén nyitotta meg kapuit a létesítmény a Ligetben, s már a megnyitó napján óriási volt az érdeklődés a lehetőség iránt. 

– Rengetegen felhúzták a korcsolyákat, folyamatosan tele volt a pálya, meg is hosszabbítottuk a nyitvatartást éjszaka tizenegy óráig – számolt be a pályanyitásról Narancsik Boglárka. Az önkormányzat kommunikációs munkatársa hozzátette: szinte sosem üres a jég, délelőttönként iskolások töltenek ott időt testnevelés órák keretében, délután pedig az érdeklődők korizhatnak nyitvatartási időben.

A túrkevei jégpálya ismét „üzembe állt", már a megnyitó napján nagyon sokan csúsztak a jégen
Forrás: Sallai R. Benedek/Facebook

A túrkevei jégpályát, ahogy arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, az Aktív Magyarországért iroda támogatásával, ötven százalékos önkormányzati forrásból vásárolta a város.

– Negyvenmillió forintból Szentendréről sikerül beszerezni a 15×30 méteres pályát. Úgy gondolom, ez elég, hogy a jégkorong alapjait elsajátítsák a fiatalok, illetve a jégtánc alapjait lerakhassuk a városban – mondta el az első jégpálya-megnyitón Sallai Róbert Benedek városvezető.

A létesítmény e hétvégén „nagyüzembe" kapcsol, a karácsonyi falu adventi programjai után jéghoki bemutató zajlik majd rajta. A Túrkevei Atlétikai Club sportágnépszerűsítő rendezvényének keretében este nyolctól hokisulit rendeznek, kilenctől a mezőtúri Túri Nádvágók és a Püspökladányi Pingvinek örömjátéka teszi fel a jeges estre a koronát.

Mezőtúron műjégpálya üzemel, melynek előnye, hogy a fenntartási költsége minimális. Ahogy azt a városvezető érdeklődésünkre elmondta, pályázati úton vásárolta az önkormányzat a pályát, melyet évek óta minden téli szezonban üzembe helyeznek a mezőtúriak nagy örömére.

– Idén december eleje óta használható a Petőfi téren felállított műjégpálya, melyet azóta már nagyon sokan kipróbáltak. A hétvégén adventi programok, vásár is várja azokat, akik eljönnek korcsolyázni – tette hozzá Szűcs Dániel.

Utánajártunk annak is, hogy mi a helyzet Szolnokon. Az elmúlt években a Felső-Szandai réten biztosították a jeges sport kedvelőinek a lehetőséget. Dr. Buczkó Istvántól, a Szolnoki Jégsport Kft vezetőjétől megtudtuk, a vállalkozás idén nem állít üzembe jégpályát. A Szolnoki Orcas Sportegyesület által nyert pályázati forrásból épülő fedett csarnok sem lesz még készen a 2023-2024-es szezonra.

Jégcsarnokban is korcsolyázhatunk

A Jászberényi Jégcsarnokban egyebek mellett hokisok és gyorskorcsolyázók is folyamatosan edzenek. Honlapjukon tájékoztatják a lakosságot a közönségkorcsolya idejéről, a következő alkalmat december 16. délután 4 és este 9 óra közöttre hirdették meg. Mint megtudtuk, az önkormányzat nemrégiben írt ki pályázatot a csarnok üzemeltetésére.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában