Szoljon podcast

2023.12.18. 16:30

Várat magára a Szolnok-Kőröstetétlen útszakasz felújítása

Az elmúlt hónapokban több fontos beruházás ért véget Kőröstetétlenen, ezek közé tartozik a civil ház is, mely hamarosan a helyi közösségi élet legfontosabb színterévé válik. A létesítményről, a benne tervezett helytörténeti gyűjteményről, illetve a Kőröstetétlent Szolnokkal összekötő út helyreállításának ügyéről Pásztor Roland polgármesterrel beszélgettünk.

Hartai Gergely

Pásztor Roland szerint hamarosan a közösségi élet legfőbb színterévé válik a nemrég felújított civil ház

Fotó: Hartai Gergely

– Az idei év számunkra is sok bizonytalanságot tartogatott, és ez a jövőben sem lesz másként. Ahol lehetett, spóroltunk, a takarékosság volt a fő cél – kezdte mondandóját a kisközség polgármestere. Pásztor Roland hozzátette: az önkormányzat arra helyezte a hangsúlyt, hogy az év végéig befejezzék a legfontosabb, Magyar Falu Program kínálta projekteket.

– Februárban elkészült egy járdaszakaszunk, de rendbe hoztuk a leégett kazánházunkat is. Véget ért továbbá a civil házunk felújítása, melyet először a nyugdíjas klubunk vett birtokba. Tervezünk itt közösségi rendezvényeket, sőt egészségügyi szűrőnapokban is gondolkodunk. Ezenfelül kialakítanánk a helyszínen egy falutörténeti gyűjteményt – hívta fel a figyelmet a település első embere.

Ottjártunkkor az is kiderült, hogy a tárlat vitrineiben a község lakóinak tárgyi emlékanyaga kapna helyet. Emellett a nagykőrösi Arany János Múzeum ide vonatkozó értékeire is támaszkodna a kollekció.

A településvezetőt ezt követően egy, a környéket leginkább foglalkoztató útfejlesztésről kérdeztük. A térségben ugyanis régóta húzódó probléma a Kőröstetétlent Szolnokkal összekötő út áldatlan állapota, amely mihamarabbi megoldást kíván.

– Az út rendezése ügyében minden döntéshozót felkerestem, ezáltal valamennyien értesültek a helyzetről. Választ is kaptunk, amelyben elmondták, hogy nem sok forrás van most erre a szakaszra. A közútkezelővel szintén folyamatosan tartom a kapcsolatot, ők az első helyeken szerepeltetik a felújítandó utak listáján – vázolta a helyzetet Pásztor Roland, majd rámutatott: az út rendbetétele nem csupán a falubeliek ügyét szolgálná, hiszen a vonal a környező településekről ingázókat is nagyban érinti.

– Sokaknak lenne fontos, hogy megfelelő minőségi úton jussanak el munkahelyre, iskolába vagy éppen az orvoshoz. A Pest vármegyei szakaszt nemrégiben teljesen felújították, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rész viszont még várat magára – emlékeztetett a polgármester.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában