Szoljon podcast

2024.01.04. 17:00

Györe Pálra, a város helytörténészére emlékeztek Abonyban

A város díszpolgárának emléke előtt hajtottak fejet csütörtökön délután Abonyban. Györe Pálra a Falumúzeum előtt elhelyezett szobránál emlékeztek az esemény résztvevői.

Hartai Gergely

A városvezetés képviseletében Pető Zsolt polgármester és Járdány Vanda önkormányzati képviselő koszorúzta meg Györe Pál helytörténész szobrát

Fotó: Nagy Balázs

Száz éve született Györe Pál, a város díszpolgára, a Magyar Kultúra lovagja. A jeles jubileumra a Falumúzeum előtt elhelyezett szobránál emlékeztek a település lakói. A rendezvényen beszédet mondott Jandácsik Pál, a művelődési ház munkatársa, az Abonyi Értéktár Bizottság tagja. Az eseményen egyebek mellett az is elhangzott, hogy Györe Pál nevéhez számos helytörténeti kutatás kötődik. Együtt dolgozott emellett Balogh Sándor és Temesközy István helytörténészekkel, akik ugyancsak sokat tettek azért, hogy a régi idők történéseit megismerhesse az utókor.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában