Fejlesztés

2024.01.12. 17:30

Közmeghallgatás: egy új játszóteret szeretnének a tószegiek

Újabb játszótérre van igény Tószegen. Többek között ez is kiderült a településen a közelmúltban tartott közmeghallgatáson.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Közmeghallgatást tartottak a közelmúltban Tószegen, ahol arról szólt az egyik résztvevő, hogy a Lehel utca és Tiszavirág útnál található „háromszögben” lévő zöld területen szeretnének az ott lakók egy játszóteret. – Sok a környéken a kiskorú gyerek, jó lenne, ha lenne egy terület, ahol játszhatnak. Kellenének oda padok és a terület köré kandellábereket lehetne állítani. Esetleg gyűjtsünk aláírásokat? Vagy lehet a közeljövőben olyan pályázat, ami segítheti a játszótér megvalósítását? – kérdezte a férfi.

– Nincs szükség aláírásokra – kezdte reagálásában dr. Gyuricza Miklós. A településvezető hozzátette: a szóban forgó terület az önkormányzat látókörében van, s amennyiben lesz pályázati lehetőség, s annak keretében lehetőségük lesz játszóteret létesíteni, éppen ott tervezik. – Hogy pontosan mikor épülhet meg, erre nem tudok válaszolni, de jó hír, hogy játszóterekre viszonylag gyakran lehet pályázni, például a Magyar Falu Program keretében. Amennyiben realizálódik ez a kérdés, akkor egy játszótérrel ellátott parkot, közösségi teret szeretnénk ott létrehozni – hangsúlyozta a polgármester.

Az eseményen egy másik terület is szóba került. A kérdés arra irányult, hogy a Móricz Zsigmond út és az Ifjúság út sarkán lévő elhagyatott játszóteret fel lehetne-e újítani. Mint kiderült: nem, ugyanis az a terület magántulajdon. – Így az önkormányzatnak nincs ráhatása erre a játszótérre. A terület egy belterületi szántó, melynek több tulajdonosa van, de az önkormányzat nincs közöttük. Így mi nem tudjuk felújítani – tette hozzá dr. Gyuricza Miklós, aki hangsúlyozta: nincs rossz helyzetben e téren a település, ugyanis jelenleg is két játszóterük van. Egyik a központban, a másik pedig a focipálya végén, a Karai úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában