Elővigyázatosság

2024.01.05. 16:30

Megszaporodtak a bűncselekmények Miklós keleti városrészében, erősített a polgárőrség

A törökszentmiklósi polgárőrök folyamatosan figyelik a települést körülvevő tanyavilágot, a legtöbb panasz viszont a város keleti részéből érkezik.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Törökszentmiklóst kiterjedt tanyavilág veszi körül, ám az évek során egyre többen hagyták el a város külterületeit. Surjány, Bartapuszta, Szakállas, Óballa, de még Tiszatenyő felé is akadnak ingatlanok, melyeket ma már nem laknak, jellemzően ezekbe előszeretettel törnek be a tolvajok – tudtuk meg a Törökszentmiklós Városi Polgárőrségtől. Nem véletlen, hogy az önkéntes szervezet folyamatosan figyeli ezeket a területeket is, de mégsem innen érkezik a legtöbb panasz. 

– Jellemzően inkább a keleti városrészben jellemzőek a betöréses lopások, szabálysértések, bűncselekmények. Emiatt tavaly ősszel új irodát nyitottunk ezen a területen, ahol négy, helyben lakó polgárőr segít a rend fenntartásában, a bejelentések kezelésében – tájékoztatott Kolozsi József, a törökszentmiklósi polgárőrség elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában