Pótlás

2024.01.14. 14:00

Miután eltávolították a beteg tujákat, kiderült, hogy a kerítés is tönkrement az örményesi temetőben

Annyira tönkrement az örményesi temető kerítésének egy szakasza, hogy el kellett távolítani – ez akkor derült ki, amikor kivágták a közvetlenül mellette álló, megbetegedett tujafákat. A hiányzó kerítésszakaszt várhatóan kora tavasszal pótolja az önkormányzat.

Molnár-Révész Erika

Az oszlopoknak már kiásták a helyet, de a fagy miatt abba kellett hagyni a munkálatokat – mutatta Török Tamás polgármester

Fotó: Mészáros János

A leendő oszlopok helyét már kiásták, amint az idő engedi, valószínűleg kora tavasszal folytatják a kerítésépítést Örményes temetőjénél. 

– A temetőnket egy gyönyörű tujasor vette körbe az út felől, a kerítésen kívül ez zárta le a temetőt. Sajnálatos módon a tavalyi évben ezeket a fákat is megtámadta egy országos szinten tapasztalható betegség. A tönkrement tujákat eltávolítottuk, ám, mivel a kerítés közel volt a fákhoz, erősen leromlott az állapota egy szakaszon, ezért azt is el kellett távolítani – mondta Török Tamás, Örményes polgármestere. Hozzátette, további terv, hogy a kerítés kapuját is kicserélik, és a kivágott fákat is pótolják majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában