Belvíz

2024.01.11. 16:30

Nagy bajtól óvhatja meg az örményesieket a korszerű szivattyú

Nagyteljesítményű mobil szivattyút vásárolt egy nemrég lezárult többszázmillió forintos pályázat részeként Örményes, a korszerű gép a közelmúltban érkezett meg a településre. A sikeres eszközbeszerzés ellenére a helyiek azt remélik, ezt az eszközt soha nem kell majd bevetniük.

Molnár-Révész Erika

A nagyteljesítményű szivattyút Török Tamás polgármester mutatta meg portálunknak

Fotó: Mészáros János

Nemrég zárult le a csapadékvíz-elvezető hálózat korszerűsítését célzó 300 millió forintos beruházás Örményesen, ennek részeként a közelmúltban megérkezett a településre egy nagy teljesítményű mobil szivattyú is. 

– Ez az a gép, melyet remélem soha nem kell majd használnunk, viszont a pályázat tervezésekor fontosnak tartottuk azt, hogy haváriahelyzet esetén, amikor tényleg nagy baj van, ne bérelnünk kelljen az ilyen mobilszivattyúkat. A csapadékot az új rendszer a Nagykunsági főcsatornába vezeti. Ha nagyon nagy lenne a belvíz, akkor ez a szivattyú segítene átemelni a vizet a csatornába – tájékoztatott Török Tamás, a település polgármestere.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában