Többlettámogatás

2024.01.16. 18:00

Soron kívüli üléssel kezdte meg a 2024-es évet Jászárokszállás képviselő-testülete

Harmincmillió forint többlettámogatást kapott a piactér felújítása projekt.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A január 12-én tartott tanácskozáson lezárták az Integrált Településfejlesztési Stratégia készítéséhez kapcsolódó partnerségi egyeztetést. Döntöttek arról is, hogy a megnövekedett önkormányzati rendezvények könnyebb lebonyolítása érdekében a Petőfi Művelődési Ház engedélyezett létszámát február elsejétől 4 főről 5-re emelik. A Városgondnokságnál is megszaporodtak a feladatok, ezért a testület elfogadta az intézmény vezetőjének kérelmét, így február elsejétől két új foglalkoztatottal 32-re növelik a Városgondokság engedélyezett létszámát. 

Napirenden volt a piactér felújítása is, melyhez a Vidékfejlesztési Programban mintegy 100 millió forint pályázati támogatást nyert a város. Ehhez az önkormányzat többlettámogatást igényelt, melyet az Irányító Hatóság pozitívan bírált el, így a projekt további 30 millió forintot kapott. A piactér felújításához a város több mint 38 millió forint önerőt biztosít. A kivitelező január 15-én vette át a munkaterületet, elkezdődtek a felújítási munkálatok. Határoztak a piac üzemeltetési díjának csökkentéséről is. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában