Szoljon podcast

2024.01.23. 19:53

Tüzelővel támogatják Szolnokon a rászoruló családokat

A kemény mínuszok beköszöntével Szolnokon közel 400 családnak okoz nehézséget, hogy felmelegítse otthonát. Az önkormányzat minden évben tüzelővel támogatja őket, a Szolnokon élő Juhász család kedden vehette át a nekik szánt mennyiséget.

Pakainé Pusztai Nóra

400 rászoruló család kap tüzelőt Szolnokon

Fotó: Mészáros János

Tüzelővel támogatják a rászoruló családokat Szolnokon, közel négyszáz családhoz kerül így fa. A Katona József utcában élő Juhászné Balogh Erzsébet Máriának éppen kedden szállították ki a fűtésre alkalmas kemény fát. 

– 2010 óta lakok itt a párommal két éve újították fel a házat, így hogy be van szigetelve, közel egy hónapra elég a kapott mennyiség – emelte ki.

Egyébként amikor tehetik, vásárolnak némi tüzelőt, a párja bútorlapokat kap és azzal is fűtenek, így talán kitartanak a tél végéig.

A helyszínen Szalay Ferenc polgármester sajtótájékoztatót tartott.

– Vannak olyan családok, ahol elkél a segítség, Szolnokon ez számtalan formában jelenik meg, ilyen például a szociális segély, a lakhatási támogatás, az étel- vagy a tüzelőosztás – sorolta a város vezetője.

A tüzelő kiosztása még decemberben kezdődött, 100-an akkor megkapták, a következő hetekben mindenkihez eljut a segítség. 

Szanyi István képviselő hozzátette, Szolnokon körülbelül 400 rászoruló család van, a szociális osztály segítségével döntenek a jogosultságról.

Fodor György, „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. vezetője kiegészítette, minden évben a városi tüzelőanyag segély programban a hajléktalanok munkája is benne van. 

– Egész évben, amikor más feladat nincs azzal foglalkoznak, hogy összeálljon az a tűzifa mennyiség, amit ki tudunk osztani. Egyébként három helyről származhat a fa, tavaly ősszel 60 erdei köbmétert vásároltunk a várossal egyeztetve, illetve november-decemberben a városi tulajdonú erdők művelése kapcsán nagyobb mennyiség került a telepekre, harmadik része az általunk által előállított forgácsból brikett – fejtette ki.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában