Összefoglaló

2024.01.01. 20:00

Varázslatos tűzijátékkal indult az új esztendő Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Közel ötvenen mártóztak meg hétfőn kora délután az Alcsi Holt-Tiszában a Szolnok-Tisza Rotary Club jeges csobbanásán. A kihíváson túl a segítségnyújtás és a játék szólította partra a résztvevőket. No meg persze a kacsavadászat. 

Szilveszter éjjel zsúfolásig megtelt ünneplőkkel a szolnoki Kossuth tér. Az óévbúcsúztatón a polgármesteri beszéd és a Himnusz után színpompás tűzijáték szórakoztatta a résztvevőket, rengeteg látványos villanás ragyogta be az eget. 

A régi Szolnok egy fontos darabkája tűnt el múlt pénteken: negyven év után bezárt a Nádas Presszó. A Sütő utca kultikus italozójában, annak végnapján sok törzsvendég vett búcsút kedvenc helyétől. Szerintük nem csak kocsmát, de közösséget is veszítettek.

Január 1-jén 2 óra 52 perckor látta meg a napvilágot a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Hetényi Géza Kórházban az év első vármegyei újszülöttje. A Péter névre kereszrtelt, egészséges kisfiú császármetszéssel, 4410 grammal született.

Szepesi Tibor, Karcag polgármestere szilveszter este egy-egy ajándékcsomaggal köszönte meg a mentősök, a katasztrófavédők és a rendőrök munkáját, akiknél nincs ünnepnap, a lakosságért dolgoznak a nap 24 órájában.

Január 9-én megnyitja kapuit Tiszafüred főterén a 200 négyzetméteres műjégpálya. A korcsolyapálya hétfőtől péntekig délután három és este hét között, hétvégenként pedig délután kettő és este nyolc között várja látogatóit. 

Újévi elefánt túrára várta az érdeklődőket a Gördögök SE. A Széchenyi parkerdő székelykapujától induló tíz kilométeres körtúra alatt a mozogni vágyók az állat formájának megfelelő utat jártak be. 

Karcagon a Városháza előtti jégpályán kora este még a gyerekeké volt a főszerep, éjszaka azonban hajnalig tartó zenés és táncos szilveszteri mulatságra várták a szervezők a felnőtteket. 

Jó hangulatban telt az óévbúcsúztató koncert Tiszafüreden. Az eseményen fellépett az ifjúsági fúvószenekar, később a néptáncosok és a mazsorettesek közös produkciója szórakoztatta a városi sportcsarnokban összegyűlteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában