Szoljon Insta

2024.01.01. 16:54

Segíteni akaró bikinis lányok is beugrottak a fagyos szolnoki Holt-Tiszába – videóval

Közel ötvenen mártóztak meg hétfőn kora délután az Alcsi Holt-Tiszában a Szolnok-Tisza Rotary Club jeges csobbanásán. A kihíváson túl a segítségnyújtás és a játék szólította partra a résztvevőket. No meg persze a kacsavadászat. De kezdjük az elején!

Molnár Róbert

Közel ötvenen mártóztak meg hétfőn kora délután az Alcsi Holt-Tiszában

Fotó: Nagy Balázs

Ragyogó napsütés fogadta a jeges csobbanás „rozmárjait” a szolnoki Alcsi-Holt Tiszán hétfőn, kora délután. A metsző szél azonban hamar az arcára fagyasztotta a mosolyt a legkeményebbeknek is.

Negyedik alkalommal várta téli fürdőzésre a segíteni akaró adakozókat és a legkeményebb, kalandvágyó bátrakat a Szolnok-Tisza Rotary Club. Az esemény azonban több volt, mint kihívás, hiszen nemes célt szolgált, de hogy a jókedv is garantált legyen, előkerültek a sárga gumikacsák is, melyeket 500 forintért lehetett megvásárolni. A kacsákon számok voltak, a vízbe kerülő játékokat pedig a csobbanó úszók halászták ki a pár fokos vízből. Akinek pedig nyert a kacsája, az ajándékot kapott. 

Egy rövid bemelegítés után azonban először nem is a kacsák kerültek a fagyos vízbe, hanem jégkockák... Hogy tényleg, igazán sarkvidéki legyen a fürdőzés, a szervezők több zsáknyi jeget borítottak a Holt-tiszába, majd közel 400 gumikacsát engedtek utánuk. A fürdőkádba való aprójószágok ismerősek lehetnek a szolnokiaknak, hiszen az élő Tiszán már megúsztatta őket a Rotary.

– Fázol? – tettem fel a teljesen felesleges kérdést a vízbe ugrás előtt egy mindössze hét éves, didergő fiúnak. 

– Rettenetesen, de tök jó az egész! – jött a vigyorgós válasz, majd a srác lerúgta a strandpapucsot és édesanyjával szaladt is a vízbe és gyűjtötték a gumikacsákat. A legfiatalabbak mellett nyugdíjasok, élsportolók, hobbi futók és az extrém sportok szerelmesei is vízbe vetették magukat pár didergős percre. Orvosok, színészek, iskolások, csinos lányok és pocakos urak vacogtak boldogan, majd szaladtak a száraz ruháért a meleg öltözőbe a vízisport központban.

Közben a lángosok is elkészültek és a vízből kilépő bikinis lányokat, a buszkerék méretű fokhagymás strandlángost majszoló fürdőnadrágos urakat elnézve a szikrázó napsütésben tényleg a nyári Balatont idézte a látványt. Csak ugye közel 40 fokkal kevesebbet mutatott hőmérő... 

A partra került kacsák gazdái hamar megkapták jutalmukat, a több száz eladott kacsából befolyt pénzt pedig a Rotary ifjúsági tagozata kapja. Mint a szervezők elmondták, így tudják biztosítani a klub utánpótlását és azt, hogy a fiatalokat rávezessék: segíteni, jótékonykodni nemcsak jó érzés, de nagyon fontos is.

Így indult tehát a Rotary és támogatói számára az új év, és ha az egész esztendő ilyen jókedvű és adakozó lesz, akkor nem lehet okuk panaszra...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában