Összefoglaló

2024.01.05. 20:00

Zajlik a vizsgálat a ceglédi iskolatűz ügyében – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Csütörtökön keletkezett tűz a ceglédi Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium épületében, az esetben senki sem sérült meg. A tűzeset miatt az intézmény területén a fűtést és a villamoshálózatot kikapcsolták. Jelenleg a műszaki vizsgálat és a károk felmérése zajlik.

Még tavaly májusban egy illető az éjszaka leple alatt lyukakat fúrt a szolnoki Sólyom úti parkolóban álló platánba, majd folyamatosan valamilyen anyagot öntött a törzsébe, azzal a céllal, hogy elpusztítsa a fát. Úgy tűnik, a fagyilkos módszere bevált, a platán ugyanis elpusztult, pénteken ki kellett vágni.

A minapi tetőzés után a Jászkunságban még apad a Tisza, ám a fenti szakaszok felől újabb árhullám közelít. A folyón az elkövetkezendő napokban várhatóan az elsőfokú készültségi szintet meghaladó tetőző értékek alakulnak ki.

Január 8-án, hétfőn kezdődik az orvosi rendelő felújítása Jászszentandráson. A munkálatok előre láthatóan négy hónapig tartanak, mely alatt a háziorvos és a védőnő a strand bejáratával szemben található apartmanház földszintjére költözik.

Csőtörés adott munkát a vízvezeték-szerelőknek Zagyvarékason. A Damjanich János Általános Iskolánál a vízóra és a kapu közötti területen korrodálódott el annyira a vezeték, hogy átszakadt a cső fala. Szerencsére a diákokat nem érintette a probléma.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök csütörtökön hét személyt állítottak elő, valamint hármat tetten értek bűncselekmény elkövetésén. Az egyenruhások ezen kívül egy személyi sérüléssel járó közúti balesetben intézkedtek.

Egy tóalmási lakos közlekedett személyautóval Jászfelsőszentgyörgyön január 4-én délelőtt, mikor a rendőrök ellenőrizték. Megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, ezért előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra.

Ribizli, a fekete tacskó szerdán beleesett egy szennyvízaknába, de szerencsére a Jászárokszállási Önkormányzati Tűzoltóság lánglovagjai a kétségbeesett kutya segítségére siettek. A tűzoltók három méter mélyről húzták fel a bajba jutott ebet.

Belehajtott egy kamionba és kigyulladt egy személyautó az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mosonszentmiklós térségében péntekre virradó éjjel. A tűz a kamionra is átterjedt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában