Összefoglaló

2024.02.26. 20:12

A karcagi férfi továbbra is tagadja, hogy szándékosan megfojtotta volna édesapját – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Sok háztartásban összegyűlhetnek a lejárt szavatosságú, vagy már nem használt gyógyszerek, ugyanis ezeket tilos a szemétbe dobni, mert veszélyesek lehetnek az élővilágra. A készítményeket a patikákban kihelyezett speciális gyűjtőládákban lehet elhelyezni, amennyiben nem tűzveszélyes anyagról, vagy kábító hatású fájdalomcsillapítókról van szó.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Különleges szakkörök működnek a Hatvani Dániel Közösségi Ház és Könyvtárban.

A rendőrök egy Tiszaszőlősön autózó férfit ellenőriztek vasárnap. Kiderült, hogy a sofőr ittasan ült volán mögé, sőt jogosítványa sem volt.

Sikerült megfejteni egy jászkunsági drogbanda titkos nyelvét, felborult egy személyautó a 46-os főúton, Mezőtúron – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Jászkiséren egy helyi lakos autójában két utasával villanyoszlopnak csapódott vasárnap, a sofőrnek nem volt érvényes vezetői engedélye.

A közelmúltban olyan feltételezések láttak napvilágot, miszerint megállt Szolnokon a Holt-Tisza mentén, a Vízpart körúti városrészben tervezett Riverstone Hotel építése. Az általunk feltérképezett helyzet is a beruházás megtorpanását igazolta, miután a látványosan zajló kivitelezési munkafolyamatok néhány hete megszűntek. Legutóbbi cikkünkben a városháza nyilatkozott, azóta azonban sikerült a beruházó cégcsoporttal is kapcsolatot teremtenünk, ezután Szomjas Péter, a Riverstone Hotel Szolnok projektvezetője készséggel válaszolt kérdéseinkre.

Talán tavaly december eleje óta napjainkig szaporodnak a „Mikuláscsomagok” Szolnokon, egy, a Mészáros Lőrinc utcában leparkoltatott személygépkocsi szélvédőjén. Ám nem a nagyszakállú Télapó kedveskedik minduntalan az autó tulajdonosának. A helyi parkolási cég, az NHSZ Szolnok parkoló őrei büntették szét a hónapok óta hátrahagyott kocsi gazdáját. Immáron több száz ezer forintra rúg a pénzbírsága.

A Tisza-tó mentén már megszűnt az árvízvédelmi készültség. Szolnok és Tiszavárkony között tetőzik a Tisza.

Mozgalmas volt az elmúlt hét az egyenruhások számára. A jászkunsági rendőrök szép számmal szűrtek ki gyorshajtókat, ittas járművezetőket a forgalomból.

Gregor Bernadett, Jászai-Mari díjas, érdemes művész őszintén beszélt magáról, az életéről a közelmúltban, a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban. Az eseményen Lovas Károly nyugállományú ezredes, a Kablay Lajos Repülő Bajtársi Egyesület elnöke kérdezte a művésznőt. Azonban hírportálunknak is lehetősége nyílt interjút készíteni Gregor Bernadettel az esemény előtt.

A 35 esztendős karcagi fiatalember továbbra is tagadja, hogy szándékosan megfojtotta volna saját édesapját a Gyep utcai házukban. Korábbi vallomásai szerint ő csak veszekedett és dulakodott vele, ám még akkor elhagyta a helyszínt, mielőtt az apa elhalálozott volna. Egyelőre nem derült fény, mi történhetett 2021. szeptember 3-ról 4-re virradóra. A Szolnoki Törvényszéken zajló bizonyítási eljárás sem tisztázta még, hogy ki ölte meg az apát, és nem tudni, miért meztelenítették le az áldozatot.

A kerékpárosok 16 százalékánál állapítottak meg valamilyen szabálysértést az elmúlt héten intézkedő jászkunsági rendőrök. Közel 300-an lépték túl autóval a megengedett sebességet a vármegyei utakon. Az elmúlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatait gyűjtötte össze a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A generálkivitelező Modinvest Kft. megköszöni az autósok türelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában